Alle som ferdes etter norske veier vet at Volvo er en bil man ofte møter og ser i trafikkbildet. Bilen har rett og slett en enorm popularitet her på berget, og det er liten tvil om at svenskene har truffet blink med sin satsing.

Volvoen har en lang historie og nordmenn har altså lagt sin elsk på denne bilen i en årrekke. Bilmerket har blitt kraftig oppjustert de siste par årene, og en ny Volvo i dag koster ikke så rent lite. Du har kanskje også fått med deg at selskapet har satset hardt på sin markedsføring og at de har forsøkt å gå nye veier? Det vi da først og fremst tenker på er Zlatan-reklamene som har gått som en farsott i sosiale medier, og det er slett ikke så rart. De er rett og slett fantastisk gode og veldig utypiske bilreklamer.

Men: Volvo er jo først og fremst kjent på grunn av én ting og det er jo det alle forbinder disse bilene med: trygghet.

Det er trygghet som er Volvos aller største force og noe som de virkelig benytter seg av i sin markedsføring i sitt arbeid. De har til og med satt seg selv en hårete visjon å jobbe etter, nemlig at det innen 2020 ikke skal omkomme noen eller bli alvorlig skadet i en ny Volvo!

Slike mål elsker vi virkelig og tenk så fantastisk om de hadde klart det. Det var blant annet selskapet som fant opp trepunktsbeltet, og derfor er disse merket med ‘Since 1959’. I tillegg så er teknologien i dag så utrolig god at setebeltet til Volvo strammes på et par tusendels sekunder ved en eventuell kollisjon. Selskapet har også en autobrems-funksjon som er fantastisk god. Hvis man i det hele tatt ser ut til å kollidere med noe som befinner seg foran bilen så vil den bremse automatisk og dermed gjøre faren for kollisjon mindre – og naturligvis minske skader betydelig.

Men som sagt: bilene er kostbare, og det er derfor greit å kikke litt på finansiering før man går til innkjøp – man skal jo tross alt leve også.

Spørsmålet er jo egentlig: skal du ha ny teknologi og det siste innenfor sikkerhet i bilen din så må du regne med å betale for det. Sånn er det bare.

I videoen under ser du hyllesten Volvo lagde til Zlatan etter at det ble kjent at han skulle legge opp på landslaget. Det er utrolig flott! Where one story ends, another begins.