Vi må jo innrømme det, selv om det nå er en god stund siden det skjedde, at Emil Meeks seier over Palhares var noe av det gjeveste som vi har sett av en nordmann de seneste årene. Den friske og sterke vikingen mot dirty-boy’en som alle elsker å hate.

Men fra spøk til alvor: det er en grunn til at Palhares er mislikt, og det går på usportslighet og ulovligheter han har gjort. Da han kjempet i UFC, altså det største forbundet innenfor MMA, så holdt han grepene sine altfor lenge – altså at når motstanderne ga seg og tappet i gulvet med hånden. Dette er strengt ulovlig og det gjorde at Palhares ble kastet ut av forbundet. Begrepet som brukes om dette er submissions, og da skal man slippe taket når motstanderen gir seg – ferdig snakket. Palhares er riktignok en meget bra fighter som er spesielt dyktig på bakken, og det var akkurat dét han prøvde med på Meek, men nordmannen kom seg unna angrepet og dermed fikk vi en aldri så liten oppvisning.

Hold deg oppdatert på MMA her.

Palhares prøvde å gripe fatt i beinet til nordmannen, men han gled unna og kom seg bak Palhares som nå var i knestående. Deretter fikk Meek plantet et par solide albuer på siden av hodet til brasilianeren før det haglet inn med knyttneveslag på den andre siden av hodet – og kommentatorne var i ekstase over angrepet fra nordmannen.

Palhares kom seg naturligvis aldri opp igjen og dommeren avbrøt kampen på flekken. 45 sekunder tok det, og det var 45 sekunder som forandret livet til Meek. Årsak: UFC venter, og vikingen skal opp til kamp i løpet av desember.

Men: det føles bra å se klippet, ikke sant? Det er bestandig tilfredsstillende å se de ‘gode gutta’ vinne, og her var det ingen tvil. Meek benyttet muligheten som dukket opp og slo Palhares tilbake til steinalderen.