Forbrukslånet står sterkere enn noen gang i Norge, og til tross for at vi har rekordmye i slike lån blir misligholdet lavere.

Dette lånet er en fantastisk anvendelig kilde til penger, og når vi vet at behandlingstiden er rask og at pengene kan brukes til det man vil er det ikke så rart at det er et populært produkt.

Utvalget av lån som tilbys fra de forskjellige aktørene i dette markedet er imidlertid nokså stort og det kan faktisk være vanskelig å finne frem til det rette lånet hvis man ikke helt vet hva man skal gjøre. Det kan derfor være greit å benytte seg av nettsider som har spesialisert seg på å formidle slike lån, for her vil man ofte finne flere lån presentert med både svakheter og styrker, samt at tallene ofte er satt opp slik at de lett lar seg sammenligne. Dette er imidlertid ikke alt man kan gå etter ettersom hver bank vurderer hver søknad individuelt, og det vil derfor være mange forskjellige faktorer som spiller inn på hvor godt tilbud du kan motta.

fortvilet foran datamaskin

Din inntekt, alder og betalingshistorikk vil gi utslag på den obligatoriske kredittsjekken og på bakgrunn av denne vil bankene gi deg ditt tilbud. Når er det også slik at hver bank bruker forskjellige metoder og vurderinger, og de vil naturligvis vektlegge de forskjellige elementene ulikt, slik at tilbudene vil bli forskjellige.

Det som da er viktig er at man sender inn en søknad til flere forskjellige banker slik at man på best mulig måte kan fastslå om tilbudet man får er godt eller mindre bra. Det handler i bunn og grunn om konkurranse også for bankene, og det er ingen grunn til at du som lånekunde må ta til takke med et lån som er dyrere enn det trenger å være. Å sende inn 4-5 søknader vil derfor være det aller beste, slik at du får et godt innblikk i markedet og hva det kan tilby deg. En søknad er langt i fra bindende, og du star naturligvis fritt til å avslå ethvert tilbud.

Problemet med dette er imidlertid at det kan være tidkrevende å gjennomføre, og i dag finnes det flere aktører som tilbyr seg å gjøre denne jobben for deg. Dette er såkalte finansagenter som har laget et oppsett hvor du som kunde kan fylle ut én søknad på deres sider som igjen formidler denne søknaden videre til flere andre banker. Dette fører til at du sparer deg for både jobb og potensielt mye penger, ettersom bankene i langt større grad må konkurrere om deg som kunde. Du kan i ro og mak vente på det som kommer og plukke det tilbudet som passer best for deg.

Prosessen med å finne det billigste lånet blir derfor kraftig forenklet og du sparer altså som sagt både tid, penger og arbeid. La noen andre gjøre jobben for det – det koster ingenting ekstra uansett.