Å ha en god evne til å konsentrere seg er viktig i svært mange faser i livet, og ikke minst gjelder dette for hukommelsen din. Det er mange som sliter med dette og mye av roten til slike problemer ligger altså i evnen til å konsentrere seg. Heldigvis er dette noe man kan trene seg opp til å bli bedre på, og hvis dette er noe du sliter med så kan vi virkelig anbefale det!

Det er mange ting man kan gjøre for å få en forbedret konsentrasjon og man kan til og med leke det inn gjennom spill. Lek og underholdning er en perfekt arena for læring for barn, men det kan det jaggu være for voksne også. Lystbetont læring er noe som fester seg langt bedre enn å sitte å pugge hukommelses- og konsentrasjonsteknikker i en bok.

Et spill som det kan være smart å prøve, og som jeg linket til over, er noe så enkelt som bildelotto. Du kjenner kanskje til dette? Man har en masse spillekort med bilder på og det finnes par av alle sammen. Deretter skal de legges med bildesiden ned og blandes, og man skal snu to kort om gangen. Er de ikke identiske skal de legges på plass igjen og man må prøve å memorere hvor de ligger hen. Når man til slutt finner et kort som er likt et som man har plukket opp tidligere skal man da prøve å finne det andre som matcher – og da gjelder det å huske hvor man la det! Snur man to matchende kort får man ett poeng.

Egentlig veldig enkelt men samtidig en utrolig nyttig øvelse for både konsentrasjon og hukommelse.

Konsentrasjon er også viktig når man prater med andre mennesker og skal ta i mot beskjeder. Er man ukonsentrert fører dette ofte til at man glemmer det man skulle gjøre, og da får man jo et tydelig eksempel på at konsentrasjon påvirker hukommelsen.

Ha en gledelig juletid!