Spill er ikke bare elendighet

Posted by admin on February 20, 2017
Uncategorized

Vi tenker ofte på spill som en kilde til forlystelse og kun det. Dette er jo naturligvis ikke den hele og fulle sannheten og det finnes jo plenty med eksempler på at spill kan være sunt og positivt også.

Spill kan i svært mange tilfeller være veldig passiviserende, og dette er vel fakta som er som er allment akseptert og noe som folk flest tenker er sant. Det er jo faktisk sant, men bare til en viss grad. Det finnes faktisk spill som er med på å fremme aktivitet på måter man ikke hadde trodd gikk an. I dagens teknologiske verden er derimot alt mulig og det finnes kort og godt ingen begrensninger for hva man kan kombinere av funksjoner.

Tanken om kombinere spill og aktivitet er jo på ingen måte noe nytt, og vi husker jo nå Nintendo kom med sin Wii-konsoll. Der var man aktive på en helt annen måte når det ble snakk om spill, og husker vi ikke feil så var det vel endel treningsspill som ble lansert i forbindelse med denne maskinen. Interaktiv trening kan man jo også kalle det for, og dette er uten tvil en vei å gå. Det er en vinn-vinn situasjon og at man kan oppnå belønninger i et spill ved hjelp av trening er jo noe som er helt suverent og som garantert vil komme i langt større grad enn hva man tidligere har opplevd.

Så spørsmålet er egentlig følgende: hvem vil lage det ultimate treningsspillet og hva skal være selve gulroten for aktivitet. Her må spillutviklere tenke kreativt og gjerne lage et spill som kan innlemmes i Facebook på en eller annen måte. For vi må jo være ærlige med oss selv: halve moroa med å trene er jo å skryte av det på nett slik at alle ser hva vi har oppnådd!

Det er vel en liten sannhet i akkurat dét og vi er jo laget slik vi mennesker – vi vil jo gjerne ha bekreftelse på det vi gjør.

Ps: i denne artikkelen finner du visstnok de 10 sunneste spillene!