Såkalt daytrading er populært blant stadig flere nordmenn og det er flere og flere som spekulerer i såkalte CFDer. CFD er et derivatprodukt som står for Contracts for difference, eller differansekontrakter på godt norsk!

Daytrading med CFD betyr rett og slett at du sjelden holder din CFD-posisjon i lenger enn en dag, og folk som driver med dette har en tendens til å plassere mange CFDer i løpet av en trading-session. CFD har dukket opp i vannskorpen som et tradingredskap for kort-tids spekulanter ettersom traderne tilbys en mulighet å gjøre en fortjeneste på små bevegelser i en aksje, valuta eller en indeks. Disse spekulantene tenderer mot å stole på tekniske analyser for å finne de rette mulighetene som de kan investere sine penger i. Skjønt investere; CFDer er i utgangspunktet ingen investering ettersom man ikke eier de underliggende instrumentene (aksjene, valutaene etc) som man har satt pengene i.

Det diskuteres heftig om hva som er den beste måten å handle med CFD på, og enkelte mener at den eneste effektive måten å gjøre dette på er å være en profesjonell trader som sitter foran dataskjermen hele dagen for å lete etter gode muligheter. Andre investorer foretrekker å bruke kun 5 minutter om kvelden for å kikke over sin portfolio. Andre foretrekker enkelt og greit bare å handle for deretter å bare ‘glemme’ sine investeringer og at en kveld i uken faktisk kan være mer enn nok. CFDer er imidlertid ikke for investorer som ikke er interessert i pengene sine, for dette er risikable saker.

CFD og handel med slike derivatprodukter kan se nærmere på hos flere norske informasjonssider, og vi anbefaler en tur innom her. Det som er så spesielt med CFD er at du som sagt ikke eier aksjen, valutaen eller råvaren du investerer penger i, og du satser egentlig kun på om f.eks. en aksje vil utvikle seg negativt eller positivt, og du kan få fortjeneste på begge deler.

Pass imidlertid på pengene dine – her er de virkelig i fare!