En av de mest spennende øyeblikkene i norsk managerhistorie var da Ståle Solbakken tok over Wolves, eller Wolverhampton Wanderers som de egentlig heter. Mannen skulle få omtrent frie tøyler til å bygge opp et nytt lag, men som alle vet så endte det ikke helt slik.

Wolverhampton er et lag med lange tradisjoner i England og er en av de virkelig historiske og mest kjente klubbene. Men i likhet med mange andre gamle storlag som Derby, Forest og Leeds med flere, har de etter hvert havnet litt i bakleksen på fotballøya, og da Solbakken tok over klubben var det med et håp om at han skulle kunne skape et nytt storlag. Han var ung, han var dynamisk og han hadde utrettet store ting med København. Oppholdet i Køln gikk som kjent heller ikke bra og da den gamle engelske kjempen banket på døren grep nordmannen naturligvis sjansen.

Solbakken fikk ikke de resultatene han ønsket i starten og det tok ikke lang tid før det begynte å murre i kulissene. Solbakken fikk rundt regnet 100 millioner å handle spillere for men han lyktes ikke å implementere taktikken sin, og da resultatene uteble ble det vanskelig. Fra supporterhold vikk han kritikk for ikke å endre taktikken sin til å passe laget og han fikk til slutt sparken fra klubbeier Morgan.

Solbakken uttrykte i etterkant at han var dypt skuffet over behandlingen han fikk ettersom han hadde blitt lovet tid til å bygge opp laget. Tid er en luksus man ikke har som manager i England og det er ingen tvil om at norske trenere så langt ikke har imponert nevneverdig. Vi kan trekke frem Solskjær som et lite skrekkeksempel hvor det hele gikk fryktelig galt. Sunny fikk kritikk for å aldri klare å sette et fast lag men tvert i mot vingle ekstremt mye med hvilke spillere han brukte, og til slutt gikk det også her som det måtte gå.

Heldigvis har vi Ronny Deila som nå opplever suksess i Skottland, men på den andre siden der skal vi vel være så ærlige å si at Celtic hele tiden der vil være store favoritter til å vinne nærmest hver eneste kamp. Men: kampene skal uansett vinnes og det er det som teller. Deilas store utfordring nå er å ta klubben videre til Champions League den neste sesongen – klarer han det har han virkelig gjort noe fantastisk bra.