Det er vanvittig mye dyktige mennesker der ute som til sammen sitter med et hav av kunnskap som de har muligheten til å øse ut av. Er du en av dem, men som ennå ikke har valgt å ‘gå online’ med det du kan? Da spør jeg deg ganske enkelt: hva er det som stopper deg?

Du tenker kanskje at du må ha mye datakunnskap for å publisere ting på nett, og at det kreves store tekniske kunnskaper for å skaffe seg sin egen side? Da kan jeg berolige deg med at dette langt i fra er tilfellet. Det er så enkelt at du knapt kan fatte deg, og du finner en god guide på disse sidene.

Kort fortalt så dreier deg seg bare om å ha ork og vilje for å drive en nettside – det rent tekniske ivaretas av gode publiseringssystemer og strålende support hos de aller fleste hosting-tjenester. Det eneste som kreves av deg er ørlite øving på å publisere!

Det aller vanskeligste er paradoksalt nok dét som du kan aller best, nemlig økonomi! Selv om du kan mye om temaet så må du naturligvis ta deg tid til å publisere det som du brenner for, og som sagt er dette den kanskje største utfordringen.

Når man skal drive sin egen blogg er det viktig at man publiserer materiale med jevne mellomrom, og er er det ett triks som gjelder: det er om å gjøre å ikke være for ambisiøs i starten, og kanskje er det tilstrekkelig et ett eller to velskrevne innlegg i starten? Dette er simpelthen for at man ikke skal bruke opp alle ideene med én gang og at man ikke skal ‘brenne seg ut’ i starten. Det kan være hardt å holde tilbake når man bobler over av ideer, men hvis dette er tilfellet kan det være smart å legge inn alle innleggene i et dokument slik at man ikke glemmer dem.

Fyr løs!