At kredittkortet er en fantastisk måte å betale på, spesielt over nett og i utlandet, er hevet over enhver tvil. Dette krever imidlertid forstandig bruk og forstandig bruk er ikke bestandig noe som kjennetegner alle som eier et slikt kort. Ved feil bruk er det rett og slett en risikosport for den det gjelder.

I en ny undersøkelse kommer det frem at halvparten av tiendeklassingene ønsker å skaffe seg et kredittkort når de får muligheten til det, men utover dette vet de svært lite om hva bruk av et slikt kort innebærer – og ikke minst kostnadene forbundet med dette. 4 av 10 sier at de vil bruke kortet til shopping, og allerede da begynner varsellampene å blinke ildrødt. 25% sier at bruken sannsynligvis vil gå til kjøp av mat og drikke. Ok foreldre, her har dere en stor jobb å gjøre. Det samme gjelder skolene med tanke på personlig økonomi i skolen.

– Å handle daglig med kredittkort er en risikosport. Man mister fort kontrollen samtidig som rentene begynner å løpe. Mange har mistet styringen over egen økonomi på denne måten.

Dette sier daglig leder av Finansportalen, Elisabeth Realfsen, til Romerikes Blad. Unge mennesker undervurderer nemlig kraftig hva det faktisk koster å bruke et kredittkort.

De tror faktisk at bruken er langt billigere enn hva den faktisk er og 44% tror det er like billig som boliglånsrenten, selv om det i virkeligheten er over 10 ganger dyrere.

Det er noe å tenke på…

Kredittkortet bør som sagt brukes til forhåndsbetaling som ved for eksempel netthandel og når man skal bruke kort i utlandet, men man skal aldri bruke så mye at man ikke kan dekke inn gjelden når den neste lønningen kommer.