Jeg er jo ikke fremmed for å skrive om økonomi og i hvert all ikke om kredittkort, og det akter jeg å fortsette med. I så måte hadde jeg tenkt å si noen få ord om bruk av slike kort i forhold til rabatter og poeng.

Jeg har sannsynligvis sagt det før, men jeg kan saktens si det igjen: kredittkort har et rykte som er ufortjent dårlig, og dette irriterer meg grenseløst. Det er noen få mennesker uvettige bruk av slike kort som preger nyhetsbildet, og mens flesteparten klarer å betjene sine utgifter på slike kort uten det minste problem, er det altså ramaskrik hver gang en person står frem i avisen og lirer av seg endeløse beklagelser over kredittkortselskapene og deres skyhøye renter. Nå kan det vel ikke akkurat være slik at de høye rentene kan komme som noen overraskelse på noen som har litt sirkulasjon oppi topplokket?

Nei, men nok om det: fordelene med kortene er mange og spesielt de kortene som kan by på poeng eller rabatter. Mange kort er lagt opp slik at du får cashback når du bruker kortet, mens andre kort er slik at du får avslag på drivstoff. Andre kort igjen fungerer slik at man samler opp poeng, og spesielt de kortene som er tilknyttet forskjellige flyselskaper har slike funksjoner. Disse poengene kan man samle opp og bruke til å bestille flyreiser eller annet.

Poenget mitt er at hvis man bruker kortet på den måten som det faktisk er mulig å bruke det, så kan man faktisk hente store fordeler av det. Da mener jeg ikke at man skal bruke kortet som en hodeløs kylling, men å aktivt bruke det når man handler varer for eksempel. Når man kommer hjem fra handlingen overfører man penger til kredittkortet sporenstreks slik at man ikke blir tatt på senge når regningen kommer og man i tillegg har brukt opp pengene på sin private lønnskonto.

Verre enn dette er det faktisk ikke, og med noen små grep og en bevisst bruk kan man altså skaffe seg store fordeler.