Vi har i det siste skrevet en god del om investeringer på nett gjennom såkalt cfd handel. Vi har der påpekt den høye veksten i slike investeringer og hvordan stadig flere nordmenn benytter seg av disse tjenestene. Vi har også vært innom hvordan selve handelen fungerer, så i denne artikkelen skal vi se litt nærmere på tradingplattformene – altså de nettsidene man bruker til å effektuere handlene gjennom.

Det finnes massevis av nettmeglere / tradingplattformer som man kan bruke til cfd handel, og de beste kjente i Norge er kanskje Plus500, eToro og IG.com. Alle disse er gode og stabile plattformer men for nybegynnere kan det kanskje anbefales å benytte seg av eToro. Denne er veldig enkel å forstå og man har faktisk muligheten til å kopiere andre tradere som lykkes med sine investeringer. På denne måten kan man faktisk sette inn penger, kopiere en annen og vente på overskuddet. I tillegg kan man naturligvis trade selv med det resterende beløpet, og dermed er man i gang. Mange velger sågar å bare følge andre tradere og kopiere dem manuelt, men dette er smak og behag.

Når det gjelder kopieringen skal man være forsiktig med dette ettersom man ikke har kontroll over hva pengene investeres i, så om man taper penger på dette må man rett og slett bare akseptere det. eToro har også en app hvor man kan kontrollere handlene man har gjort og starte / avslutte dem uansett hvor man er hvis man ser at det vil lønne seg.

Plus500 og IG har langt flere verktøy som man kan bruke til analyse og vil derfor være gode valg hvis man har litt kunnskap om nettopp dette. Dog, det finnes massevis av gratistjenester hvor man kan bruke diagrammer og tekniske analyseverktøy for å finne de beste investeringsobjektene.

Uansett hva du gjør, så pass på å ikke hopp blindt inn i handlene ettersom du da nærmest er garantert å tape penger.