I Norge diskuteres spillpolitikk opp og i mente, selv om det i bunn og grunn ikke er noen grunn for det. Det blir som det blir, og det betyr at vi kommer til å fortsette med enerettsmodellen her til lands. Det er bare å gi opp for de som mener at noe annet er et alternativ – det kommer ikke til å skje – enkelt og greit.

Det er lenge siden det ble røsket opp i norsk spilling og det kanskje mest omfattende var da alle automatene ble lugget ut av forskjellige lokaler rundt om i landet og kassert. Hvor disse automatene er nå, må jo gudene vite, men at de står lagret et eller annet sted er vel mulig å anta.

Det hadde vært gøy å sett disse spillene igjen for de har jo unektelig en slags affeksjonsverdi for de som brukte dem, og et slags museumslignende tiltak hadde jo vært morsomt. I Sverige sliter man med et annet problem, og det er nemlig at disse gamle spillene er på avveie. Eller sagt på en annen måte: det er illegale automater som er plassert ut for å tjene penger til folk som ikke skal tjene penger på slike. Mesteparten av rapportene forteller om at disse spillene befinner seg i området ved Göteborg og at det er uærlige folk som faktisk tjener penger på at folk spiller på disse automatene. Akkurat som i Norge er det kun statlige Svenska Spel som har lov til å plassere ut slike spill, men det ser ikke ut til å fungere spesielt godt. I hvert fall ikke over hele fjøla.

Faktisk sies det i artikkelen der at så mye som hver tredje krone som spiller havner i en illegal automat, og det er jo et fantastisk høyt tall – nesten ikke så det går an å tro!

Det kan jo være snakk om betydelige tap for svenske myndigheter og jeg lurer derfor på om de har tenkt å gjøre noen grep i så måte.