Det er mange fordeler forbundet med det å eie et kredittkort og man skal være klar over at det å bruke et slikt kort ikke er så ille som det mediene mer eller mindre fremstiller at det er.

Nå er det ikke først og fremst de forskjellige rabattprogrammene det er snakk om, men heller ting som sikkerhet og praktisk bruk som gjelder.

Først og fremst ønsker vi å trekke frem den store sikkerheten det er å bruke kortet ved kjøp av varer over nett samt når man er på reiser i utlandet. Hvis du skulle havne i en situasjon hvor du ikke får varene du har betalt for eller at en butikk du handler i på ferie svindler deg og belaster kortet ditt flere ganger, vil kredittkortet være en livbøye for deg.

Dette kan du lese mer om i denne artikkelen.

Hvis ting som dette inntreffer vil kredittkortselskapet dekke dine ekstra utgifter og du trenger derfor ikke å tenke mer på det.

En annen fordel med kortet er jo naturligvis at det er et rentefritt lån og i det ligger det at om man bruker kredittkortet har man alt fra 30-50 dager på seg til å betale tilbake det man har brukt, og hvis man gjør det er lånet av penger helt gratis. Denne perioden kalles for den rentefrie periode og alle kredittkort har en slik. Hvis man venter med å betale til denne perioden er over vil man måtte betale renter av det man har brukt og det vil over tid bli kostbart.

Hvis du også er ute å reiser mye i forbindelse med arbeid vil bruken av kredittkort være greit for å holde oversikten over kostnadene dine. Dette vil være en fordel for både arbeidsgiveren din og deg ettersom du da får en spesifisert faktura som jobben din kan forholde seg til.

I tillegg til dette finnes det også andre fordeler som er positive, så man kan derfor konkludere med at det å eie et kredittkort i mange situasjoner er svært fordelaktig.

Les mer om kredittkort her.