Det ingen tvil: utvalget av kredittkort er nærmest skremmende stort og det er virkelig vrient å finne seg et kort hvis man ikke allerede har bestemt seg før letingen begynner. Å ta det første og beste kortet kan fort bli en kostbar affære så det er derfor veldig viktig at man tenker over hvordan man skal bruke kortet.

Skal kortet rett og slett bare være en økonomisk buffer eller skal det være noe som du bruker aktivt i hverdagen? Det er mange spørsmål som dukker opp her men dette er faktisk ett av de viktigste. Hvorfor i alle dager skulle man ville bruke et kredittkort aktivt i hverdagen, og hva skulle så det være godt for?

Sjekk ut en oversikt over kort her.

Den eneste grunnen til at man skulle bruke et kredittkort i hverdagen er rett og slett at man kan nyte godt av det gjennom fordelsprogrammene som mange av disse kortene har. Fordelsprogram kan gi oss cashback eller det kan gi oss poeng på kontoen som vi etter hvert kan bruke til kjøp i bankenes nettbutikker. Mange kort gir også rabatter på drivstoff og her er det faktisk snakk om en god del penger som man sparer, så det er slett ikke dumt.

Men hvordan skal kortet brukes aktivt da: jo, du bruker rett og sett kredittkortet i stedet for bankkortet, men naturligvis ikke mer penger enn hva du har på bankkortet. Når du kommer hjem fra en handletur logger du deg rett og slett inn på din nettbank og overfører pengene til kredittkortet ditt. Da får du poeng, bonus etc. samtidig som du unngår å sette deg i gjeld på kortet.

Dette krever at du har litt trening i økonomisk styring, for hvis du begynner å bruke ditt vanlige kort samtidig som du bruker kredittkortet kan du raskt havne i problemer. Det gjelder med andre ord å være knallhard med seg selv hele tiden.