Nå går vi en koselig julehøytid i møte, men for lommebøkene er den ikke nødvendigvis så hyggelig. Gavepresset har nådd enorme høyder i Norge, og noe av gleden over denne herlige høytiden er i ferd med å forsvinne. Er det kanskje på tide å gjøre noen grep slik at ikke alle opplever et så stort økonomisk press?

I dag snublet vi over et innlegg om akkurat dette temaet og det var godt å se at en finansside hadde nett nok til å komme med et godt julegavetips: å vise moderasjon og å begrense seg.

Dette støtter vi helt og fullt opp om, og det er på tide å ta en oppgjør med den sanseløse handlingen av gaver, som folk fleste allikevel ikke har behov for, og å gi julen den rette meningen: å ha ferie sammen med kjente og kjære, og å møtes og ha det hyggelig med god mat og drikke.

Å gi barna en gledelig jul tror vi kan være enklere enn hva man skulle tro, og det er ikke nødvendigvis gaver som trenger å stå i sentrum. Det sies at lykke ikke kan kjøpes og det å tilbringe tid sammen med ungene kan nok gi en like stor tilfredshet for dem som et nytt TV eller en Playstation vil gi. Og ikke minst vil det gi alle dere foreldre der ute en mye bedre opplevelse av jula. Bruk tiden til å knytte bånd til ungene deres og gi dem et grunnlag for hvordan de skal feire julen når de blir eldre.

Husk at barna er en speiling av dere selv og da er det viktig at det er de gode verdiene som kommer frem.

Så til alle dere som føler at julen har mistet litt av sitt innhold: det er mange av dere der ute, og det er kun dere som kan gjøre noe med det. Dere har støtte fra mange som tenker det samme, og det går an å fortelle barn og voksne rundt dere at dere synes ting er på tur til å ta en uheldig vending.

Ta julen tilbake og nyt den fredelige stunden som den faktisk kan være – det skal vi gjøre!