Aktivitetene i Nordsjøen er drastisk redusert og det er masseoppsigelser som preger industrien nå. Hvor blir det av alle de ansatte? Hvor mange kommer seg i arbeid på direkten igjen? Vanskelig å si, kanskje, men geologutdanningen er så attraktiv at den kan brukes på mange forskjellige arbeidsplasser.

En geolog har et spennende yrke og kan ha hele verden som sitt nedslagsfelt – og det betyr kort og godt at mulighetene er mange. Som geolog så kan du naturligvis reise verden rundt i jakten på forbedret kunnskap, og det er ingen grunn til at man skal låses fast i jakten på jobb i Nordsjøen, selv om det naturligvis er fristende. Det er som sagt massevis av muligheter innenfor spennende yrker og som geolog vil man alltid være en ettertraktet arbeidsressurs.

Det handler kort og godt om å gjøre seg attraktiv på markedet og som geolog har man alle muligheter til det. Er man villig til å flytte på utvider jo også dette horisonten betydelig. Hvis ikke så må man enkelt og greit bare akseptere at man ikke vil få en jobb i det yrket man er utdannet som, men at man er nødt til å ta til takke med enhver annen stilling som måtte dukke opp. I tøffe tider er det viktig at man er i stand til å ta tøffe valg samt at man må kunne være tålmodig og klare å svelge noen kameler mens man venter på at den riktige jobben skal dukke opp.

Det er ingen som synes tider som dette er morsomme og i en bransje som nå virkelig får kjenne på en ny økonomisk virkeligheter kan hverdagene være tøff.

Norge har vært priviligerte over mange, mange år, og når vi nå virkelig møtet motstand vil det være spennende å se hva som bor i oss og hvordan vi takler motgangen.