Har du kostbar kredittkortgjeld som sliter på økonomien din, kan det lønne seg å ta et kjapt og enkelt økonomisk grep som vil gjøre underverker for hverdagen din.

Å ha kostbar kredittkortgjeld kan være utrolig frustrerende og spesielt hvis man kun er i stand til å innbetale minstebeløpet på hver faktura. Det som da skjer er at man vil betale og betale og praktisk talt aldri helt bli ferdig med denne gjelden. Det er derfor om å gjøre å bli kvitt den så fort som mulig, og hvis man har sjansen til det vil en refinansiering være veien å gå!

Å refinansiere er kort og godt å ta opp et lån for å betale ned gammel gjeld. Forutsetningen for at dette skal lønne seg er selvsagt at betingelsene på det nye lånet er bedre enn på det gamle, og det betyr i praksis at det må ha lavere rente. Kredittkortgjeld er i praksis et lån, og ved å ta opp et annet lån som er billigere, kan du fjerne denne gjelden og heller konsentrere deg om det nye lånet som vil være billigere for deg.

Det er mange måter å kvitte seg med en slik gjeld på, men en populær og rask måte å gjøre dette på vil være ved å ta opp et forbrukslån. Når du søker kan du enkelt be banken om å innfri kredittkortgjelden for deg slik at du slipper å få disse pengene inn på kontoen. Du søker enkelt og greit bare på det beløpet du har behov for samt at du ønsker å bruke lånet til å betale ned allen gjeld eller refinansiere – litt avhengig av hvilken bank man søker hos.

Ved å gjøre dette vil banken du låner penger hos betale ned din gjeld med ditt nye lån, og du kan derfor bare begynne å betale ned på det nye forbrukslånet ditt. Dette vil ha lavere rente og du vil dermed kunne konsentrere deg om å bli ferdig med nedbetalingen samtidig som du har spart penger.