Det har kommet frem i løpet av de siste månedene at nordmenn er elendige regningsbetalere og at vi er tilnærmet ubrukelige når det kommer til å kontrollere vår egen økonomi. Dette gjenspeiler seg i at vi nedprioriterer å betale regninger og velger å bruke pengene på forbruk i stedet for. Dette betyr at vi sitter med endel inkassogjeld både i form av ubetalte regninger og også forbruksgjeld som vi har tatt opp.

Det er imidlertid slik at denne forbruksgjelden ikke er større enn at vi skal kunne klare med den, men dette krever at hvermansen som befinner seg i denne sitasjonen tar rev i seilene og begynner å gjøre opp for seg fortere enn svint.

I dette korte innlegget skal vi i all hovedsak de på dette med kredittkortgjeld og dyre smålån. Det er om å gjøre å bli kvitt disse så fort som mulig og for å få det til kan man søke banken om hjelp til en refinansiering. Hvis man legger det frem på en god måte kan man få hjelp og ved å samle disse lånene og få en fastlagt nedbetalingsplan kan man spare seg for betydelige summer penger og en god del arbeid. I tillegg sparer man også relativt mye på innsparte termingebyr og fakturagebyr. Som om ikke det var nok får man også en større kontroll over økonomien slik at man slipper å forholde seg til en enorm mengde regninger som tidligere dumpet ned i postkassen til enhver tid.

Å refinansiere kan man også gjøre med et forbrukslån hvis man ønsker det, men det som er viktig er at dette lånet må ha en lavere rente enn de lånene man allerede har hvis det i det hele tatt skal lønne seg. Ved å samle alle lånene under ett har man som sagt en mye bedre mulighet til å betale seg ut av gjeldsknipa, og denne muligheten er det mange som benytter seg av. Det er heller ikke alle som har lyst til å gå i banken og snakke med en kunderådgiver om slike saker ettersom det kan oppleves som belastende for den det gjelder.

I alle fall: rydd opp i økonomien din, få kontroll på utgiftene og begynn å betal ned på regningene dine – du vil raskt oppdage at du vil få en mye bedre hverdag hvor økonomien ikke er det du går å tenker over hver eneste dag.

Forbrukslån er rett og slett veldig anvendelige og kan brukes til det aller meste – deriblant til å betale depositum på din leilighet.