Unge mennesker har høye krav til hvordan de vil ha det rundt seg, og kanskje er mange av dem rett og slett bortskjemte? Det er ikke godt å si men det er svært mange unge som lever veldig godt når de bor hjemme hos mor og far og holdningene de lærer hjemme er noe som de drar med seg inn i voksenlivet, og for mange kan dette bli en meget dyrekjøpt erfaring.

Når man er ung så har man ikke nødvendigvis den aller beste forståelsen for dette med penger, og kanskje spesielt gjelder dette for lån. Et beløp på 2-3000 kroner blir jo sett på som ganske lavt, men det er akkurat her man skal passe seg. Har man ikke disse pengene så har man ikke disse pengene, og er det da smart å låne dem? Nei, det er ikke det og som ung skal man lære seg én regel, og det er å ikke betale på avdrag for forbruksmateriell. Biler og slike ting blir noe helt annet, men man skal altså ikke kjøpe seg en flott TV på avdrag når man er ung. Det er en skummel vei å gå, og man kan fort sette seg selv i en svært vanskelig situasjon hvis man ikke tenker seg om.

Det finnes eksempel på russ som har feiret russetiden og brukt kreditt, og i en av historiene endte en gjeld på 3000 kroner opp med sak hos namsmannen og en gjeld om hadde økt til 8.000 kroner som følge av høye renter, omkostninger og mer til.

Problemet er ikke nødvendigvis pengebeløpet men alt det andre som følger med. Man kan få nedsatt kredittverdighet og betalingsanmerkninger og slike ting gjør at man ikke engang får tegnet så mye som et abonnement til en mobiltelefon!

Havner man i gjeldskrisa er det derfor viktig å gjøre opp for seg så raskt som overhodet mulig, og da kan det være smart å lese seg litt opp på hvordan dette skal gjøres best mulig.