Vi vet at det er mange som ønsker å kunne tjene penger på sine egne hjemmesider, og ja; det er faktisk mulig. Og er man riktig så flink kan man virkelig gjøre det stort, for det finnes det nok av bevis på!

Å blogge er i dagliglivet nesten blitt et slags skjellsord, men vi mistenker at dette ofte bunner i en utbredt misunnelse. Rosabloggerne, som de kalles, får kritikk for å skrive om ‘grunne’ temaer som sminke, trening og så videre, men her må vi nesten få lov til å erklære oss sterkt uenig. Tvert i mot synes vi faktisk at disse menneskene er ganske intelligente, for er det ikke slik at de tjener godt på sine skriblerier? Hvilken rolle spiller det egentlig da at de ikke skriver det som de såkalt kloke vil lese om? Er det ikke slik at de skriver om det de ønsker fordi det er et marked for å tjene penger på bloggingen. Det hevder vi et utvilsomt ja til, og hyller de som klarer dette.

Å sope inn hundretusenvis av kroner hver eneste måned må da utvilsomt kreve et visst talent for det du gjør? Noe annet kan vi ikke i vår villeste fantasi tenke oss til. Å tilpasse seg et marked kalles for kløkt, og å bli kalt de verste ting på grunn av det de skriver er rett og slett dårlig stil!

Så hvorfor er det ikke slik at de politiske bloggene tjener enorme penger? Nei, svaret på det er helt enkelt – det er ikke penger i det markedet – så hvorfor skal bloggerne engasjere seg politisk? Selvsagt kommer det ett og annet innlegg om noe samfunnsmessig som de selv er interessert i, og det er helt greit.

Så hvis du tror at du sitter på nøkkelen til en profitabel blogg, så hvorfor ikke gjøre det selv da hvis du tror det er så enkelt? Les mer om hva denne siden har å si om det å etablere sin egen blogg.