Når bilen du har hjemme så smått begynner å dra på årene samtidig som du ser at det hagler med nye og flotte bilmodeller på TV, er det ikke fritt for at det kan bli fristende å investere i ny kjerre! I dagens samfunn med utslippsfokus og andre miljøhensyn er det derfor ikke fritt for at en nyinvestering kan vise seg å være smart, og spesielt hvis du går med planer om å kjøpe en ny elbil.

Men bilinvesteringer krever som regel at man søker et billån, og her kan det være mye penger å spare på å gjøre de riktige grepene – og det skal man jo naturligvis gjøre, men dette krever at man gjør en liten egeninnsats.

Det er to typer lån som kan fremskaffes: sikrede og usikrede lån. Sikrede lån er uten tvil de mest brukte ettersom man da kan levere inn sin gamle bil og bruke verdien av denne som egenkapital. I tillegg så er som sagt lånet sikret, og det betyr kort og godt at banken tar sikkerhet i pengene som de låner ut til deg i den nye bilen din. Sikkerhet er gull verdt for både banken og deg, og hvis du tilbyr god sikkerhet så tilbyr banken god rente. Jo høyere egenkapital du også kan tilby dess bedre bedre vil banken like det, og vil skru rentene enda lenger ned.

Når det gjelder de usikrede lånene så vil renten derfor der bli betydelig høyere og vil derfor ikke egne seg like godt til store investeringer, men for enkelte kan dette være den eneste utveien. Mange bruker også slike lån som egenkapital slik at de kan sikre seg så lav rente som mulig på det resterende lånebeløpet.

Som du skjønner er det mange måter å gjøre dette på men å tilby banken god sikkerhet og at du stiller med mye egenkapital er viktig.

Lykke til med bilkjøpet ditt – du har mye godt i vente, og tanken på å få liflig nybillukt i neseborene igjen er utvilsomt fristende!