Fastrentetilbudene fortsetter å stupe og nå er det mulig å få et tilbud på under 4% for å binde lånet i 10 år – det er rekord!

Under 4%

Det er Danske Bank som nå har slått på stortromma og som har skrudd ned fastrentene ytterligere, og så lavt har man aldri gått tidligere. Vi snakket om fastrenter på forsiden, og det kan du lese her.

Banken har altså presentert en rente som ligger på det laveste som de noen gang har kunnet tilby sine kunder, og for å binde renten nå får du følgende tilbud:
* 3 års bindingstid: nominell rente / effektiv rente – 3,25% / 3,35%
* 5 års bindingstid: nominell rente / effektiv rente – 3,45% / 3,56%
* 10 års bindingstid: nominell rente / effektiv rente – 3,95% / 4,08%

Banken hevder at de med dette tilbudet har markedets beste rente, og det kommer fra konserndirektør Øyvind Hurlen i Personal Banking i Danske Bank. Når den faste renten er lavere enn bankens flytende rente vil man ofteste sett få et stort trykk av lånekunder som ønsker å binde lånerenten for en gitt periode, men banken er imidlertid forsiktig med å anbefale et slikt økonomisk grep til alle. Motivet for en binding av fastrenten bør være å få fortutsigbare renteutgifter og at du dermed får en hverdag som er økonomisk oversiktlig og trygg. Man kan velge å binde renten på hele eller deler av lånet hvis man ønsker det.

Husk at når bankene tilbyr en så lav rente som dette kan det tyde på at man forventer et lavt rentenivå i lang tid fremover – noe annet ville naturligvis ført til at banken ville tape penger. Tenk deg derfor nøye om før du går til et slikt grep, og gjør det kun hvis du frykter for økonomien din ved en renteøkning.